კატალოგი
ტორტი ”ქალის თითები”
ჭიქანახევარი წყალი დავდგათ ცეცხლზე, ჩავუმატოთ კარაქი და როცა ადუღდება, ჩავყაროთ შიგ პურის ფქვილი, თან სულ ვურიოთ, ორი წუთი დუღილის შემდეგ გამოვრთოთ. როგორც კი ცომი შეგრილდება, თანდათან ჩავახალოთ კვერცხი. მოხარშული ცომი გავანაწილოთ, მივცეთ მოგრძო თითების ფორმა (შეიძლება გამოვიყენოთ კრემის შპრიცი), დავდოთ ცხიმწასმულ ტაფაზე და შევდგათ ღუმელში გამოსაცხობად. კრემისათვის ავიღოთ გაციებული არაჟანი და კარგად ავთქვიფოთ შაქრის ფხვნილთან ერთად. გამომცხვარი "ქალის თითები" ამოვავლოთ კრემში, დავაწყოთ თეფშზე და ზემოდან მოვაყაროთ კაკაოს ფხვნილი ან გახეხილი შოკოლადი. მასალა: კარაქი - 150 გრამი წყალი - 1,5 ჩაის ჭიქა კვერცხი - 6 ცალი ფქვილი - 1,5 ჩაის ჭიქა არაჟანი - 2 ჩაის ჭიქა • შაქრის ფხვნილი - 1 ჩაის ჭიქა