კატალოგი
იუი პაო - მოშუშული ”კლიოცკები” შიგთავსით
ბეჭდვა |
მოვზილოთ ცომი და კარგად გავაბრტყელოთ. გადავაფაროთ სველი ხელსახოცი, ზემოდან დავადოთ გადაბრუნებული თეფში და ცომი 2 საათი გავაჩეროთ ოთხის ტემპერატურაზე. შემდეგ კიდევ ერთხელ მოვზილოთ და გავაბრტყელოთ ფქვილმოყრილ დაფაზე 5 სმ დიამეტრის ფირფიტად. დავჭრათ 4 სმ სიგრძის ნაჭრებად და თითოეული ნაჭერი გავაბრტყელოთ 8 სმ დიამეტრის მქონე წრეებად. თითოეულ წრეზე დავდოთ შიგთავსი და გავაკეთოთ "კლიოცკები". ტაფაზე დავასხათ ცოტა წყალი, შემდეგ გადავჭიმოთ მასზე ტილოს ხელსახოცი და მოვათავსოთ ზედ "კლიოცკები" ერთმანეთისაგან 1 სმ დაშორებით. ზემოდან დავახურათ თავსახური და ორთქლზე 20 წუთის განმავლობაში ვშუშოთ.
მასალა
2-3 პორციაზე
ცომისათვის
1 ½ ჭიქა ფქვილი
2 ჩაის კოვზი მშრალი ბროჯი
½ ჭიქა წყალი
შიგთავსისათვის
250 გრამი დაჭრილი ხორცი
½ სუფრის კოვზი კონიაკი
1 სუფრის კოვზი მწვანილი სუპისათვის
½ ჩაის კოვზი შაქრის ფხვნილი
½ ჩაის კოვზი მარილი
1 სუფრის კოვზი მცენარეული ზეთი
¼ ჩაის კოვზი გახეხილი კოჭა
½ ჩაის კოვზი სიმინდის სახამებელი
პოპულარული რეცეპტი
ნეკერჩხალი და კენკრა...
ალუმინის ჭურჭელში ჩავასხათ 3 სუფრის...
მოვხარშოთ ლობიო ჩვეულებრივი წესით. ...
ხორცი დავჭრათ კვერცხის ზომის ნაჭრებ...
ლობიო მოვხარშოთ ჩვეულებრივი წესით, ...
2 კვერცხი კარგად გავთქვიფოთ, თანდათ...