კატალოგი
ფხალიანი ხაჭაპური

ბეჭდვა ![]() |
![]() |
უმი ჭარხლის ფოთოლი წვრილად დავჭრათ, დავაყაროთ მარილი და გავაჩეროთ ასეთ მდგომარეობაში რამდენიმე ხნით. ამის შემდეგ კარგად გავწუროთ, ავურიოთ შიგ დაფხვნილი იმერული ყველი. ასეთი წესით მომზადებული ფხალი მოვათავსოთ ზემოაღნიშნული წესით მოზელილ და გაბრტყელებულ ცომზე. მოვუკეცოთ ნაპირი, წავუსვათ ზედ გათქვეფილი კვერცხის გული და გამოვაცხოთ კეცში ან ღუმელში. გამომცხვარ ხაჭაპურს წავუსვათ ზედ კარაქი ან ერბო.
პოპულარული რეცეპტი

ქამბალა ერთი-ორი საათით დავალბოთ თბ...

ამ ხაჭაპურს აქვს არა მრგვალი, არამე...

ღორის ხორცს წავუსვათ მარილი, შევწვა...

200 გრამ მარგარინს დავაყაროთ ორნახე...

მოვზილოთ უბრალო ცომი ზემოაღნიშნული ...

კარაქი ან მარგარინი კარგად დავკეპოთ...