კატალოგი
ტორტი ნიგვზიანი

ბეჭდვა ![]() |
![]() |
200 გრამი ერბო კარგად გავთქვიფოთ 200 გრამ შაქრის ფხვნილთან ერთად, დავამატოთ გათქვეფილი კვერცხი, სოდა - ძმრით, 600 გრამი ფქვილი, ხორცსაკეპ მანქანაში გატარებული 300 გრამი ნიგოზი და მოვზილოთ ცომი. ცომი გავყოთ სამ ნაწილად დავდოთ ცხიმწასმულ და ფქვილმოყრილ ყალიბში და ცალ-ცალკე გამოვაცხოთ. ფირფიტებს წავუსვათ კრემი და ერთმანეთზე დავალაგოთ.
კრემი მოვამზადოთ შემდეგნაირად: 200 გრამი შაქრის ფხვნილს დავამატოთ 4 ჩაის კოვზი კაკაოს ფხვნილი, კარგად ავურიოთ და გავხსნათ ¾ ჩაის ჭიქა რძეში, დავდგათ ცეცხლზე და მივიყვანოთ ადუღებამდე. როცა გაცივდება შევათქვიფოთ 100 გრამი კარაქი.
ტორტს ზემოდან მოვაყაროთ მოხალული წვრილად დაჭრილი ნიგოზი.
მასალა:
ერბო - 200 გრამი
შაქრის ფხვნილი - 2 ჩაის ჭიქა
ნიგოზი - 300 გრამი
კვერცხი - 1 ცალი
ფქვილი - 600 გრამი
კაკაოს ფხვნილი - 4 ჩაის კოვზი
რძე - ¾ ჩაის ჭიქა
სოდა - 1 ჩაის კოვზი
ძმარი - 1 სუფრის კოვზი
პოპულარული რეცეპტი

კვერცხი გავთქვიფოთ მარილთან ერთად, ...

გასუფთავებული კვახი დავჭრათ მსხვილ ...

მოვამზადოთ მარინადი 1 ჩაის კოვზი სა...

ჯერ კიდევ დაუმწიფებელ ნესვს მოვაცალ...

4 კვერცხის გული კარგად გავთქვიფოთ, ...

ქორფა, ახალი კიტრი გადავარჩიოთ, გავ...