კატალოგი
ხაჭაპური ნაზავი ცომისაგან

ბეჭდვა ![]() |
![]() |
მაწონში ჩავასხათ ძმარში გახსნილი სოდა და ცოტა ხანს გავაჩეროთ, კვერცხი კარგად გავთქვიფოთ გამდნარ კარაქთან და დავამატოთ მომზადებული მაწონი. მოვზილოთ ცომი და 1-2 საათი სითბოში გავაჩეროთ; როცა გაფუვდება გავაბრტყელოთ, დავადოთ ყველის გულსართი, მოვუკრათ პირი, გადავიტანოთ ფქვილმოყრილ თუნუქის ფურცელზე, ხელით კარგად გავაბრტყელოთ, რომ ფურცელი მთლიანად შეივსოს. ზემოდან წავუსვათ რძეში ან წყალში გახსნილი კვერცხის გული და გამოვაცხოთ.
მასალა:
კვერცხი - 4 ცალი
კარაქი - 100 გრამი
მაწონი - 0,5 ლიტრი
სოდა - 1 ჩაის კოვზი
ძმარი - 1 სადილის კოვზი
ფქვილი - რამდენსაც შეიზელს
ყველი - 500 გრამი
პოპულარული რეცეპტი

ცოცხალი თევზი გამოვშიგნოთ, მოვაშორო...

ხახვი დავჭრათ წვრლად და კარგად მოვშ...

ბადრიჯანი დავჭრათ მოგრძო თხელ ნაჭრე...

საშუალო ოდენობის მსუქანი ბატი ნაჭრე...

სუპისათვის საჭირო მწვანილი გავასუფთ...

უმი და მოხარშული კარტოფილი გავხეხოთ...