კატალოგი
ქვის კეცზე გამომცხვარი მჭადი

ბეჭდვა ![]() |
![]() |
ნელთბილ წყალში მოვზილოთ ერთი კილოგრამი სიმინდის გაცრილი ფქვილი. თუ კეცი დიდია, ფქვილიც მეტი უნდა ავიღოთ. კარგად მოზელილი ცომი დავდოთ გახურებულ კეცზე, დავახუროთ გაცხელებული თუნუქის კეცსახური, ზედ დავაყაროთ ცხელი ნაცარი და შემდეგ ნაკვერჩხლები. ასეთი მჭადის გამოცხობას სჭირდება დაახლოებით ერთი საათი.
პოპულარული რეცეპტი

4 კვერცხის გულის და 2 ჩაის ჭიქა შაქ...

ხორცი ჩავდოთ ცივ, მსუბუქად დამარილე...

მსუქანი ქათამი გავრეცხოთ, დავჭრათ ნ...

500 გრამი სიმინდის ფქვილისაგან მოვზ...

გასუფთავებული ფაშვი კარგად გავრეცხო...

გრძლად დაჭრილი პატარა ზომის ბადრიჯნ...