კატალოგი
ყაზახეთი
ბეჭდვა |
უძველესი დროიდან ყაზახების განსაკუთრებული მახასიათებელი შტრიხი სტუმართმოყვარეობაა. სტუმარს ყოველთვის ხელგაშლილები ხვდებიან, საპატიო ადგილას სვამენ და გულუხვად უმასპინძლდებიან. ხორცი - კერძების მთავარი შემადგენელი კომპონენტია, კერძის მომზადების ტრადიციული ფორმა კი ხარშვა. კულინარიაში ფართოდ იყენებენ რძის პროდუქტებსაც, ყველა სუფრა ყაზახურ ოჯახში ჩვეულებრივ რძისაგან მომზადებული სასმელებით იწყება.
პოპულარული რეცეპტი
ბადრიჯანი დავჭრათ მოგრძო თხელ ნაჭრე...
ბადრიჯანს მოვაჭრათ ყუნწები, დანით გ...
მაგარი მსხალი გავთალოთ, დავჭრათ ნაჭ...
დარჩეულ, მსხვილ, თეთრ ხორბალს დავას...
ხორცი და სალა 2-3-ჯერ გავატაროთ ხორ...
კვახი წვრილად დავჭრათ, ავურიოთ თაფლ...