კატალოგი
კორკოტი ნიგვზით
| ბეჭდვა |
ხორბლის ბურღული მოვამზადოთ ზემოაღნიშნული წესით. ნიგოზი კარგად დავნაყოთ, გამოვწუროთ ზეთი და ამ ზეთში მოვშუშოთ წვრილად დაჭრილი ხახვი. მოშუშული ხახვი და ნიგოზი შევურიოთ მოარშულ კორკოტს, შევაზავოთ მარილით და სუფრაზე ისე მივიტანოთ. ასეთი წესით მომზადებული კორკოტი შეიძლება სუფრაზე ცივად მივიტანოთ, დაკეპილი ხახვით, დანაყილი ნიგვზითა და ნიგვზიდან გამოეურული ზეთით შეზავებული.
მასალა:
ბურღული - 2 კილოგრამი
ხახვი - 300 გრამი
ნიგოზი - 250 გრამი
მარილი - გემოვნებით
პოპულარული რეცეპტი

ცხვრის ან ბატკნის მსუქანი ხორცი დავ...

ხახვი დავჭრათ 1 სმ სიგრძის ნაჭრებად...

ღამით დამბალი მწვანე მუხუდოს, ძროხი...

ერთმანეთს შევურიოთ 3 პორცია რომი და...

ღორის, ან ცხვრის ხორცის რბილი ნაჭერ...

ერთი, ორი, სამი - არა, უფრო მეტი!...


