კატალოგი
მწვანე პამიდორი ნიგვზით

ბეჭდვა ![]() |
![]() |
სიმწიფეში შესული საღი, მწვანე პამიდვრები დავჭრათ როგორც ზემოთ არის აღნიშნული. მოვაშოროთ თესლი, წვენი და გავთუთქოთ მდუღარე წყალში. სამი წუთის შემდეგ გავწუროთ ისე, რომ წყალი არ შეჰყვეს. მოვათავსოთ თიხის ან მომინანქრებულ ჭურჭელში. დავუმატოთ ღვინის ძმარში გახსნილი წმინდად დანაყილი ნიგოზი, ნიორი, წიწაკა, კამა, ოხრახუში, ქინძი, ომბალო. მივუმატოთ წვრილად დაკეპილი ხახვი და ყველაფერი ეს ავურიოთ ერთმანეთში. პამიდორი გადავიტანოთ თეფშზე და სუფრაზე მიტანის წინ მოვაყაროთ წმინდად დაკეპილი ოხრახუში ან კამა.
მასალა:
სოკო - 500 გრამი
ნიგოზი - ¾ ჩაის ჭიქა
ხახვი (ან მწვანე ხახვი) - 1-2 თავი (5-6 ძირი)
მწვანილი - 4-4 ძირი
ძმარი, პილპილი, მარილი - გემოვნებით
პოპულარული რეცეპტი

გადარჩეული, გარეცხილი ალუჩა ტაშტში ...

კარგად გასუფთავებული კიბორჩხალები მ...

3 ჭიქა წყალში მოვხარშოთ ბრინჯი. გას...

ბადრიჯანი დავჭრათ მრგვალ ნაჭრებად; ...

3 ცალი კვერცხის ცილა კარგად ავთქვიფ...

კვერცხი კარგად გავთქვიფოთ, ავურიოთ ...