კატალოგი
კარტოფილის ყაურმა

ბეჭდვა ![]() |
![]() |
ხახვი დავკეპოთ, ჩავყაროთ ქვაბში, და ერბოში ჩავთუთქოთ. როცა ხახვი საკმაოდ დარბილდება (არ უნდა გაწითლდეს), ჩავუმატოთ დაჭრილი კარტოფილი და ჩავასხათ იმდენი წყალი, რომ შიგთავსი დაიფაროს და მოვხარშოთ. ხარშვის დროს დავუმატოთ ძალიან წმინდად დაკეპილი ქინძი და მარილი. შემდეგ დავასხათ კარგად გათქვეფილი კვერცხი და წამოდუღებისთანავე გადმოვდგათ ცეცხლიდან.
მასალა:
კარტოფილი - 1 კილოგრამი
ხახვი - 5-6 თავი
კვერცხი - 3-4 ცალი
ქინძი - 4-5 ძირი
ერბო - 4 სუფრის კოვზი
მარილი - გემოვნებით
პოპულარული რეცეპტი

ფქვილის, კვერცხის, კარაქის, მარილის...

ძროხის ან ცხვრის ხორცის რბილი ნაჭერ...

ორაგული გავწმინდოთ, გავრეცხოთ, წავუ...

ვაზის ფოთოლი გავარჩიოთ, მოვაჭრათ ყუ...

გადარჩეული სალათი გავრეცხოთ, მოვათა...

სალა დავჭრათ წვრილ ნაჭრებად და მსუბ...