კატალოგი
მოხარშული გელაქნური ან კალმახი ნიგვზის საწებლით

ბეჭდვა ![]() |
![]() |
გელაქნური გავასუფთავოთ, დავჭრათ ნაჭრებად, ჩავდოთ ადუღებულ მარილწყალში და მოვხარშოთ. დუღილის დროს მოვხადოთ ქაფი. როცა მოიხარშება, ამოვალაგოთ ქაფქირით და დავაწყოთ თეფშზე. ნიგოზი, მარილი, ნიორი ერთად დავნაყოთ, გავხსნათ წყალში (არაჟნის სისქის) და მივიტანოთ მოხარშულ გელაქნურთან ერთად.
მასალა:
გელაქნური - 1 კილოგრამი
ნიგოზი - 200 გრამი
ნიორი - 2-3 კბილი
წყალი - 1,5 ჩაის ჭიქა
მარილი - გემოვნებით
პოპულარული რეცეპტი

ქაშაყი გავასუფთავოთ, თითოეული გავჭრ...

ისპანახი გავასუფთავოთ, გავრეცხოთ, ვ...

ცური კარგად გავრეცხოთ, დავასხათ ცივ...

ერთი ლიმონის გახეხილი ქერქი, წყალი ...

წიწაკის ღერი დავჭრათ და შევურიოთ წვ...

ნელ ცეცხლზე გავადნოთ კარაქი და შაქა...