კატალოგი
მოხარშული გელაქნური ან კალმახი ნიგვზის საწებლით

ბეჭდვა ![]() |
![]() |
გელაქნური გავასუფთავოთ, დავჭრათ ნაჭრებად, ჩავდოთ ადუღებულ მარილწყალში და მოვხარშოთ. დუღილის დროს მოვხადოთ ქაფი. როცა მოიხარშება, ამოვალაგოთ ქაფქირით და დავაწყოთ თეფშზე. ნიგოზი, მარილი, ნიორი ერთად დავნაყოთ, გავხსნათ წყალში (არაჟნის სისქის) და მივიტანოთ მოხარშულ გელაქნურთან ერთად.
მასალა:
გელაქნური - 1 კილოგრამი
ნიგოზი - 200 გრამი
ნიორი - 2-3 კბილი
წყალი - 1,5 ჩაის ჭიქა
მარილი - გემოვნებით
პოპულარული რეცეპტი

ვაზის ფოთოლი გავარჩიოთ, მოვაჭრათ ყუ...

ხაჭოს ხინკლის ცომი მზადდება იგივე წ...

გადარჩეული, გარეცხილი ღოღნაშო ალაგ-...

შიგნეული გულდასმით გავასუფთავო, გავ...

ერთი ცხვრის გულ-ღვიძლი თავისი ფარით...

ქათამი გამოვშიგნოთ და წავუსვათ მარი...