კატალოგი
მოხარშული გელაქნური ან კალმახი ნიგვზის საწებლით
ბეჭდვა |
გელაქნური გავასუფთავოთ, დავჭრათ ნაჭრებად, ჩავდოთ ადუღებულ მარილწყალში და მოვხარშოთ. დუღილის დროს მოვხადოთ ქაფი. როცა მოიხარშება, ამოვალაგოთ ქაფქირით და დავაწყოთ თეფშზე. ნიგოზი, მარილი, ნიორი ერთად დავნაყოთ, გავხსნათ წყალში (არაჟნის სისქის) და მივიტანოთ მოხარშულ გელაქნურთან ერთად.
მასალა:
გელაქნური - 1 კილოგრამი
ნიგოზი - 200 გრამი
ნიორი - 2-3 კბილი
წყალი - 1,5 ჩაის ჭიქა
მარილი - გემოვნებით
პოპულარული რეცეპტი
გასუფთავებული, მსუქანი ქათამი დავჭრ...
თეთრი პურის ფქვილით, კვერცხითა და ც...
150 გრამი კარაქი ავურიოთ 50 გრამი შ...
ხორცს დავასხათ მცირე რაოდენობის წყა...
კვერცხის გულები და შაქრის ფხვნილი კ...
სალათისათვის საჭირო ჭურჭელს წავუსვა...