კატალოგი
მოხარშული თართი ან ზუთხი ნიგვზის საწებლით
გასუფთავებული, გარეცხილი თართი ან ზუთხი მარილწყალში მოვხარშოთ ჩვეულებრივი წესით, მერე გავაცივოთ, ნაჭრებად დავჭრათ და ლანგარზე დავალაგოთ. ნიგოზი დავნაყოთ, გამოვხადოთ ზეთი და ცალკე ჭურჭელში ჩავასხათ. ქინძი, ნიორი, მარილი, წიწაკა დავნაყოთ, დავუმატოთ ძმარი, დაკეპილი ხახვი და გავხსნათ ადუღებულ წყალში, რომელშიც ნაწილობრივ არეული იქნება თევზის ბულიონი თავისი სიმსუქნით. მომზადებულ საწებელში ჩავალაგოთ დაჭრილი თევზი, ზევიდან მოვასხათ გამოხდილი ზეთი. მასალა: თართი ან ზუთხი - 1 კილოგრამი ნიგოზი - 1 ჩაის ჭიქა ქინძი - 2 ძირი ნიორი - 1-2 კბილი წყალი - 1,5 ჩაის ჭიქა თევზის წვენი - 0,5 ჩაის ჭიქა ხახვი - 1 თავი ძმარი, მარილი - გემოვნებით