კატალოგი
რძის შეჭამანდი ხაჭოს ხინკლით
ბეჭდვა |
წვრილად დაკეპილი ხახვი მოვშუშოთ კარაქში; ხუთი წუთის შემდეგ ჩავამატოთ თეთრი პურის ფქვილი და გავაგრძელოთ შუშვა. დავასხათ მდუღარე რძე და ამდენივე რაოდენობის წყალი. რძის შეჭამანდი შევანელოთ მარილითა და მცირე რაოდენობის შაქრის ფხვნილით. როცა კარგად ადუღდება, ჩავუშვათ წინასწარ მომხადებული ხაჭოს ხინკლები (მზადდება ისევე, როგორც სუპი ხორცის ხინკლით, მხოლოდ ხორცის მაგიერ ჩაიდება ხაჭო შეზავებული კვერცხით, მარილით და მცირეოდენი შაქრის ფხვნილით). როდესაც ხინკლები მოიხარშება, შეჭამანდი გადმოვდგათ ცეცხლიდან და შევანელოთ წვრილად დაკეპილი ტარხუნითა და დაფქვილი დარიჩინით.
მასალა:
რძე - 800 გრამი
წყალი - 1 ლიტრი
ხაჭო - 500 გრამი
ფქვილი წვენისათვის - 2 სუფრის კოვზი
ხახვი - 2-3 თავი
კვერცხი - 2 ცალი
კარაქი - 50 გრამი
ტარხუნა - 5-6 ძირი
მარილი, შაქარი, დარიჩინი - გემოვნებით
პოპულარული რეცეპტი
სამი კვერცხის გული კარგად გავთქვიფო...
გათლილი, გულგამოცლილი და დაჭრილი კო...
ქაშაყი გავასუფთავოთ, ფრთხილად გამოვ...
მამალი დავყოთ ოთხ ნაწილად, წავუსვათ...
სოუსის ყველა კომპონენტი ერთმანეთში ...
ავიღოთ კეფალი ან ლოქო, გავანთავისუფ...