კატალოგი
	სოკოს წვნიანი შეჭამანდი
	 
			| ბეჭდვა  |  | 
საჭმელად ვარგისი სოკო (ან ხმელი სოკო) გავარჩიოთ, კარგად გავრეცხოთ ცივ წყალში და დავდგათ მოსახარშად. როცა კარგად მოიხარშება, გავწუროთ, დავჭრათ თხლად, ასანთის ღეროების მსგავსად. კარაქში მოვშუშოთ დაკეპილი ხახვი, ათი წუთის შემდეგ დავაყაროთ დაჭრილი სოკო და კიდევ ვშუშოთ.
შემდეგ დავასხათ ბლომად სოკოს ნახარში. ადუღებისას ჩავუმატოთ სოკოს წვენში გახსნილი გაცრილი სიმინდის თეთრი ფქვილი. შევაზავოთ დანაყილი ნიოგოზით, ახალი ქინძით, კამით, ოხრახუშით, წიწაკით, ნიორით, მარილით.
მასალა:
	
	
	სოკო - 500 გრამი
	
	
	
	
	კარაქი - 30 გრამი
	
	
	
	
	ნიგოზი - 200 გრამი
	
	
	
	
	ხახვი - 2-3 თავი
	
	
	
	
	სიმინდის ფქვილი - 3 სუფრის კოვზი
	
	
	
	
	მწვანილი, ნიორი, წიწაკა, მარილი - გემოვნებით 
	
	
 
		
		პოპულარული რეცეპტი
	
	
						თეთრი, საღი ნიგოზის ლებანი გავჭრათ ...
					
				
						კარტოფილი გავრეცხოთ, გავთალოთ, შემდ...
					
				
						ერთი ჩაის ჭიქა დაღერღილი სიმინდი ჩა...
					
				
						1 კილოგრამ პურის (შვრიის) ორცხობილა...
					
				
						სქელქერქიან საზამთროს მოვაცალოთ გულ...
					
				
						ლუდში ჩავდოთ ლიმონის კანი და მივიყვ...
					
				

