კატალოგი
ქათმის ხარშო
ბეჭდვა |
კარგად დასუფთავებული ქათამი დავჭრათ ნაჭრებად, გავრეცხოთ, დავასხათ წყალი და დავადგათ მოსახარშად. დუღილის დროს მოვხადოთ ქაფი, დავამატოთ წვრილად დაჭრილი ხახვი. ცალკე მოვხარშოთ გახეხილი პამიდორი. კარგად დავნაყოთ ნიგოზი, ყვითელი ყვავილი, ნიორი, წიწაკა, ქინძი, მარილი. ყველაფერი ეს გავხსნათ პამიდვრის წვენში, დავამატოთ წვრილად დაჭრილი ოხრახუში და ჩავასხათ წვენში. ვადუღოთ კიდევ 10-15 წუთი. პამიდვრის მაგიერ შეიძლება გამოვიყენოთ კვაწარახი ან ტყემლის საწებელი.
მასალა:
ქათამი
ხახვი - 4-5 თავი
პამიდორი - 1 კილოგრამი
ნიგოზი - 1 ჩაის ჭიქა
ოხრახუში - 3-4 ძირი
ქინძი - 3 ძირი
ყვითელი ყვავილი, ნიორი, წიწაკა, მარილი - გემოვნებით
პოპულარული რეცეპტი
ხორცი ჩავდოთ ცივ, მსუბუქად დამარილე...
გადარჩეული, გარეცხილი, მსხვილი ხორბ...
ღორის ნაწლავები ჩამდინარე წყალზე გა...
ავიღოთ ცხვრის მსუქანი ხორცი, კარგად...
ბადრიჯანი დავჭრათ მრგვალ-მრგვალ ნაჭ...
მთელ-მთელი ლეღვი ალაგ-ალაგ ჩავჩხვლი...