კატალოგი
ახლო და შუა აღმოსავლეთი
აიღეთ რამდენიმე კვერცხი, გატეხეთ, შეურიეთ გამდნარ თაფლს და ახლადდაწურული ყურძნის წვენს. წამოადუღეთ წითელი ღვინო და შეურიეთ ზემოაღნიშნული კომპონენტები. შემდეგ ყველაფერი ერთად ქაფის წარმოქმნამდე თქვიფეთ, ბოლოს კი დაუმატეთ ბროწეულის მარცვლები. კარგი რეცეპტია, არა? მაგრამ ყველაზე ღირსშესანიშნავი ის არის, რომ რეცეპტი უძველეს ეგვიპტელებს ეკუთვნით და ის პაპირუსზეა დაწერილი. როდესაც ჰოვარდ ჰარტერი იკვლევდა ტუტანხამონის აკლდამას, მან აღმოაჩინა 36 ცალი ჭურჭელი გამომშრალი ღვინით. ფარაონის სათავსო სავსე აღმოჩნდა ღვინის კოლექციით. ღვინის ჭურჭელზე გამოსახული იყო ყურძნით, ფინიკითა და თხილით სავსე კალათები. მუჰამედმა აკრძალა ალკოჰოლური სასმელებისა და ღორის ხორცის მირთმევა. ამიტომაც არაბები ცხვრის ხორცს ანიჭებენ უპირატესობას.