კატალოგი
პოლონეთი
ბეჭდვა |
როდესაც გერმანელმა სტუმრებმა პოზანინს გასტრონომიული ტექნიკუმის დირექტორს ჰკითხეს, რით შეუძლია დაიკვეხნოს პოლონურმა სამზარეულომ, მან უპასუხა:
- ჩვენი კერძები გამოირჩევა ოდნავ მომჟავო გემოთი და ისინი ძალიან ნოყიერია. ფუძისეულად ჩვენი სამზარეულო რუსულის მონათესავეა. ის უფრო ღირებულია, ვიდრე გერმანული, რადგან ჩვენ მეტ არაჟანსა და კარაქს ვჭამთ. ასევე ჩვენ უფრო მეტ ხორცს ვჭამთ და უპირატესობას მოხარშულთან შედარებით შემწვარს ვანიჭებთ.
- რა სახელწოდებები აქვთ ეროვნულ კერძებს?
- ბიგოსი, ფლაკი, წითელი ბორში.
- და კარპი პოლონური სოუსით?
- ჭეშმარიტად პოლონური კერძები ალბათ არის ჩერნინა "კლიოცკებით" და გამომშრალი ხილით და ნამცხვრები ყაყაჩოთი.
პოპულარული რეცეპტი
კარაქი ავურიოთ შაქართან ერთად. ნუში...
ცომისათვის საჭირო კომპონენტები სწრა...
ყველა პროდუქტი კარგად ავურიოთ ერთმა...
ხორცი დავჭრათ პატარა კუბიკებად (10-...
სუკი ან ძროხის ხორცის რბილი ნაწილი ...
250 გრამი მდუღარე რძეში ჩავყაროთ ნა...