კატალოგი
პოლონეთი

ბეჭდვა ![]() |
![]() |
როდესაც გერმანელმა სტუმრებმა პოზანინს გასტრონომიული ტექნიკუმის დირექტორს ჰკითხეს, რით შეუძლია დაიკვეხნოს პოლონურმა სამზარეულომ, მან უპასუხა:
- ჩვენი კერძები გამოირჩევა ოდნავ მომჟავო გემოთი და ისინი ძალიან ნოყიერია. ფუძისეულად ჩვენი სამზარეულო რუსულის მონათესავეა. ის უფრო ღირებულია, ვიდრე გერმანული, რადგან ჩვენ მეტ არაჟანსა და კარაქს ვჭამთ. ასევე ჩვენ უფრო მეტ ხორცს ვჭამთ და უპირატესობას მოხარშულთან შედარებით შემწვარს ვანიჭებთ.
- რა სახელწოდებები აქვთ ეროვნულ კერძებს?
- ბიგოსი, ფლაკი, წითელი ბორში.
- და კარპი პოლონური სოუსით?
- ჭეშმარიტად პოლონური კერძები ალბათ არის ჩერნინა "კლიოცკებით" და გამომშრალი ხილით და ნამცხვრები ყაყაჩოთი.
პოპულარული რეცეპტი

ხორცი და ბოსტნეული (გარდა ბადრიჯანი...

საღი, ქორფა კიტრი გავთალოთ, დავჭრათ...

ბადრიჯანი სიგრძეზე ჩავჭრათ ისე, რომ...

თხილი, ნუში, ქიშმიში და ვანილის კრე...

500 გრამი კარაქი გავთქვიფოთ 500 გრა...

ხორბლის ბურღული მოვამზადოთ ზემოაღნი...