კატალოგი
ღვეზელი ხილით
ბეჭდვა |
ერთი ჩაის ჭიქა ერბო გავთქვიფოთ გათეთრებამდე, დავამატოთ ამდენივე შაქრის ფხვნილი, 3 ცალი გათქვეფილი კვერცხი, ერთი ჩაის ჭიქა მაწონი, სოდა - ძმრით და კარგად ავურიოთ. დავაყაროთ იმდენი ფქვილი, რომ მივიღოთ საშუალო სიმაგრის ცომი. ცომი გადავიტანოთ ცხიმწასმულ და ფქვილმოყრილ თუნუქის ფურცელზე. გავაბრტყელოთ დაახლოებით 2 სმ. სისქეზე, ზემოდან დავალაგოთ გარგარი. შეიძლება გამოვიყენოთ თეთრი ბალი, ქლიავი, ალუბალი ან მათივე კომპოტი.
როცა გამოცხვება, მაშინვე დავჭრათ, გაციების შემდეგ მოვაყაროთ შაქრის პუდრა, რომელსაც შერეული ექნება ცოტა ვანილი.
მასალა:
ერბო - 1 ჩაის ჭიქა
შაქრის ფხვნილი - 1 ჩაის ჭიქა
კვერცხი - 3 ცალი
ფქვილი - რამდენიც დასჭირდება
მაწონი - 1 ჩაის ჭიქა
სოდა - 1 ჩაის კოვზი
ძმარი - 1 სუფრის კოვზი
შაქრის პუდრა, ხილი, ვანილი - გემოვნებით
პოპულარული რეცეპტი
პირშუშხა გავრეცხოთ, გავასუფთავოთ და...
მწვანე ხახვი დავჭრათ 3 სმ სიგრძის ნ...
ბალი გადავარჩიოთ, გავრეცხოთ და ფრთხ...
ხახვი დავჭრათ ძალიან წვრილად. მსუქა...
ქაშაყი კარგად გავრეცხოთ და დავალბოთ...
მოვზილოთ სქელი ცომი ფქვილის, კვერცხ...