კატალოგი
ტორტი ვარდისფერი
ბეჭდვა |
10 კვერცხის ცილა კარგად გავთქვიფოთ. დავამატოთ ერთნახევარი ჩაის ჭიქა შაქრის ფხვნილი, კარგად ავურიოთ და თანდათან შევათქვიფოთ კვერცხის გულები; ავურიოთ ჭიქანახევარი პურის ფქვილი, ვანილი, წინასწარ გახეხილი, ძალიან წითლი ჭარხლიდან გამოწურული 2-3 სუფრის კოვზი წვენი.
ცომი მოვათავსოთ ყალიბში და შევდგათ გაზქურაში გამოსაცხობად. როცა გაცივდება, გავჭრათ შუაზე, გასაჟღენთად მოვასხუროთ სიროფი, რომელიც შემდეგნაირად მზადდება: ერთ ჭიქა ადუღებულ წყალში ჩავყაროთ 2-3 სუფრის კოვზი შაქრის ფხვნილი, დავამატოთ ერთი სუფრის კოვზი კონიაკი ან სპირტი და ფერისათვის დავამატოთ ჭარხლის წვენის წვეთები.
კრემი გავაკეთოთ შემდეგნაირად: 300 გრამი დარბილებული კარაქი კარგად გავთქვიფოთ და ნელ-ნელა შევურიოთ ერთი ჩაის ჭიქა წყლის, ჭიქა-ნახევარი შაქრის ფხვნილისა და ჭარხლის წვეთებისაგან მომზადებული გრილი სიროფი.
ბისკვიტი შუაზე გავჭრათ, გავჟღინთოთ სიროფით, წავუსვათ ვარდისფერი კრემი, ზემოდან მოვრთოთ ამავე კრემით. შეიძება დავამატოთ რომელიმე მურაბა.
მასალა:
კვერცხი - 10 ცალი
შაქრის ფხვნილი - 3,5 ჩაის ჭიქა
კარაქი - 300 გრამი
ფქვილი - 1,5 ჩაის ჭიქა
ჭარხალი - 1 ცალი (ძალიან წითელი)
კონიაკი ან სპირტი - 1 სუფრის კოვზი
ვანილი - გემოვნებით
პოპულარული რეცეპტი
სუპისათვის საჭირო მწვანილი გავასუფთ...
გასუფთავებული, გარეცხილი ქათამი დავ...
ფქვილი მოვხრაკოთ კარაქში ღია-ყვითელ...
კარტოფილი გავფცქვნათ, დავჭრათ მსხვი...
ხორბლის ბურღული მოვამზადოთ ისევე, რ...
გასუფთავებული, გარეცხილი და მარილმო...