კატალოგი
საფუარიანი ცომი ხაჭაპურისათვის
კარაქი ან მარგარინი კარგად დავკეპოთ ფქვილთან ერთად, გავაკეთოთ ღრმული და ჩავასხათ ცივი რძე, რომელშიც კარგად იქნება გახსნილი საფუარი. მოვზილოთ საშუალო სიმაგრის ცომი და მოვათავსოთ მაცივრის საყინულეში 40-50 წუთი. გამოვიღოთ, გავაბრტყელოთ და გამოვაცხოთ ხაჭაპური ჩვეულებრივი წესით. ასეთი ცომი შეიძლება მაცივარში შევინახოთ რამოდენიმე დღე და შემდეგ გამოვიყენოთ. ყველის გულსართი მზადდება ჩვეულებრივი წესით. მასალა: კარაქი ან მარგარინი - 200 გრამი რძე - 1 ჩაის ჭიქა საფუარი - 25 გრამი