კატალოგი
კნედლიკები ხელსახოცში
ბეჭდვა |
ავთქვიფოთ კვერცხის გულები, დავამატოთ რძე, მარილი გემოვნებით, ფქვილი, ცალკე ათქვეფილი კვერცხის ცილა, დავამატოთ ცოტა მარილი და მოვზილოთ ცომი. ხელსახოცი დავასველოთ ცივ წყალში, გავწუროთ და გავახვიოთ მასში ცომის ნაჭერი, გავუკეთოთ ორი კვანძი, 2 სმ-ს მანძილზე ერთმანეთისაგან. ცომი ჩამოვკიდოთ მდუღარე წყლიანი ქვაბის ზემოთ ჯოხზე, ან გრძელტარიან ხის კოვზზე, ისე დავამაგროდ, რომ ჩამოკიდებული იყოს, მაგრამ წყალში არ უნდა სველდებოდეს. 20 წუთი ხარშვის შემდეგ მოვუშვათ ქვედა კვანძი, რომ ცომი გაფუვდეს. ხარშვა უნდა გავაგრძელოთ ¾ საათის განმავლობაში. შემდეგ ხელსახოცის შიგთავსი ამოვიღოთ და თხელი ძაფით მაშინვე დავჭრათ ზოლებად.
მასალა:
250 გრამი ფქვილი
4 ცალი კვერცხი
1 ჭიქა რძე
მარილი
პოპულარული რეცეპტი
გარეცხილი, გამშრალებული, გულგამოცლი...
სკუმბრია გავრეცხოთ, გავასუფთავოთ, გ...
ფორთოხალი გავფცქვნათ, დავჭრათ თხელა...
ქაშაყი წყალში დავალბოთ 1-2 დღით, შე...
კარტოფილი დავჭრათ კუბიკებად. ვაშლი ...
ჟოლო გადავარჩიოთ, ფენა-ფენა დავაყარ...