კატალოგი
თევზი ქოთანში ლიმონით

ბეჭდვა ![]() |
![]() |
ნედლი თევზი გავასუფთავოთ, გავრეცხოთ, დავჭრათ, მოვაყაროთ მარილი და ასე დავტოვოთ 1 საათი. შემდეგ ჩავდოთ თიხის ქოთანში, ზედ დავაწყოთ თხლად დაჭრილი ლიმონი, შავი პილპილის მარცვლები, რამოდენიმე ცალი დაფნის ფოთოლი, მოვასხათ ზეთი. ქოთანს ცომით კარგად გადავულესოთ თავი და შევდგათ აირღუმელში. 1-1,5 საათის შემდეგ მივიტანოთ სუფრაზე ქოთნითვე. მოვაცილოთ შიგ ჩახარშული დაფნის ფოთლები, ლიმონის ნაჭრები. სუფრაზე მივიტანოთ შესაფერი გარნირიც.
მასალა:
ნედლი თევზი - 1 კილოგრამი
ლიმონი - 1 ცალი
მცენარეული ზეთი - 50 გრამი
დაფნის ფოთოლი - 4-5 ცალი
წიწაკა, მარილი - გემოვნებით
პოპულარული რეცეპტი

დარჩეულ, მსხვილ, თეთრ ხორბალს დავას...

შებოლილი თევზი დავყოთ ნაწილებად და ...

გასუფთავებული, გარეცხილი თართი ან ზ...

საჭმელად ვარგისი სოკო (ან ხმელი სოკ...

შევბრაწოთ თეთრი პურის ნაჭრები, წავუ...

ბუმერანგი და კენგურუ...