კატალოგი
ღორის ხორცი მომჟავო-მოტკბო არაჟანში
ბეჭდვა |
ხორცი დავჭრათ ნაჭრებად. ფქვილის, წყლის, კვერცხის, მარილისა და პილპილისაგან მოვზილოთ არც ისე თხევადი ცომი. ხორცის ნაჭრები ვავლოთ ცომში და სწრაფად ვწვათ მდუღარე ზეთში. წვის შემდეგ ხორცის ნაჭრები მოვათავსოთსაწურზე და ვაცალოთ გაშრობა.
სოუსის მოსამზადებლად ავიღოთ 2 სუფრის კოვზი მცენარეული ზეთი, გაავცხელოთ ის ტაფაში, დავამატოთ დანაყილი ნიორი, მსუბუქად შევწვათ და გადმოვდგათ ცეცხლიდან. შემდეგ დავამატოთ ძმარი, შაქარი, სუპის მწვანილი, გახსნილი სახამებელი, წვრილად დაჭრილი მჟავე კიტრი, პილპილი. წამოვადუღოთ სოუსი და მოვასხათ ის ხორცის ნაჭრებს. ღორის ხორცი სუფრაზე მოხარშულ ბრინჯთან ან მაკარონთან ერთად მივიტანოთ.
მასალა
4-5 პორციაზე
500 გრამი ღორის ხორცი
250 გრამი მჟავე კიტრი
2 კბილი ნიორი
2-3 სუფრის კოვზი ძმარი
2 სუფრის კოვზი შაქარი
2-3 სუფრის კოვზი მწვანილი სუპისათვის
1 ჩაის კოვზი სიმინდის სახამებელი
3 სუფრის კოვზი ფქვილი
2 ცალი კვერცხი
1 ჩაის კოვზი მარილი
½ ჩაის კოვზი პილპილი
4 სუფრის კოვზი წყალი
შესაწვავად საჭირო მცენარეული ზეთი
პოპულარული რეცეპტი
4 კვერცხისა და 1,5 ჭიქა შაქრის ფხვნ...
2 კვერცხი და ერთი ცაის ჭიქა შაქრის ...
მოვზილოთ ცომი, გავაბრტყელოთ, მოვათა...
ერთმანეთს შევურიოთ 3 პორცია რომი და...
გასუფთავებული ბატი ან იხვი დავჭრათ ...
ხახვი დავკეპოთ, ჩავყაროთ ქვაბში, მო...