კატალოგი
თონის მჭადი
| ბეჭდვა |
გაცრილი სიმინდის ფქვილისაგან მოვზილოთ შედარებით მაგარი ცომი. დავყოთ პატარა ნაჭრებად, გავაბრტყელოთ, მივცეთ მოგრძო ფორმა და ჩავაკრათ გახურებულ თონეში. თონეს დავახუროთ ტომარა, შემდეგ მოვხადოთ იგი და მოვხსნათ გამომცხვარი ჭადები.
თონეში გამოსაცხობი მჭადის ცომი შეიძლება მოვზილოთ საფუარზე (ისევე როგორც თონის პური), დავაყოვნოთ რამოდენიმე ხანს, სანამ გაფუვდება ცომი, შემდეგ დავაგუნავოთ პურის ფქვილში, მივცეთ მოგრძო ფორმა და ჩავკრათ გახურებულ თონეში.
მჭადების გამოსაცხობად თონე უფრო ცხელი უნდა იყოს, ვიდრე პურისთვის.
პოპულარული რეცეპტი

სტაფილო, ხახვი, ოხრახუშის ძირი გავა...

მწვანე, ტკბილი წიწაკა ჩავყაროთ მდუღ...

ინდური აქცენტით...

მხატვრული მხარე...

მამალი დავყოთ ოთხ ნაწილად, წავუსვათ...

ძროხის ხორცი დავჭრათ ნაჭრებად, გავრ...


