კატალოგი
დანდური
ბეჭდვა |
ახალ, ქორფა დანდურს მოვაცილოთ მაგარი ღეროები, გავრეცხოთ ცივ წყალში, ჩავდოთ მდუღარე მარილწყლიან ქვაბში და მოვხარშოთ. შემდეგ გავაგრილოთ, გავწუროთ, მოვათავსოთ შესაფერის ჭურჭელში და შევაზავოთ ღვინის ძმარში დანაყილი ნივრით, ახალი ქინძითა და მარილით. სურვილისამებრ შეიძლება მოვასხათ ცოტა ზეთი (უმჯობესია ნიგვზის ან ზეითუნის ზეთი).
მასალა:
დანდური - 0,5 კილოგრამი
ნიორი - 3-4 კბილი
ძმარი, მარილი, ზეთი, ქინძი - გემოვნებით
პოპულარული რეცეპტი
წვრილად დაჭრილ დუმას და დარჩეულ ნიო...
კარაქი და შაქარი შევურიოთ ერთმანეთს...
კარაქი ან მარგარინი კარგად დავკეპოთ...
ავიღოთ ნახევარი ჭიქა ჟოლოს წვენი, დ...
ხახვი წვრილად დავჭრათ და ოდნავ შევა...
მოვზილოთ ცომი და კარგად გავაბრტყელო...