კატალოგი
შემწვარი ბადრიჯნის ხიზილალა
ბეჭდვა |
მთელ-მთელი ბადრიჯანი შევწვათ ნაკვერჩხალზე ან ღუმელში. მოვაცილოთ კანი, დარჩენილი რბილი ნაწილი დავკეპოთ კარგად; დავუმატოთ დაჭრილი ხახვი, ოხრახუში, რეჰანი, წიწაკა ან პილპილი, მარილი, ავურიოთ, მოვათავსოთ თეფშზე, ზემოდან მოვაყაროთ წმინდად დაჭრილი ქინძი, მოვასხათ მცენარეული ზეთი ან ძმარი.
მასალა:
ბადრიჯანი - 500 გრამი
ხახვი - 2-3 თავი
ოხრახუში, რეჰანი - 3-3 ძირი
ზეთი - 3-4 სუფრის კოვზი
ძმარი - 1 სუფრის კოვზი
მარილი, წიწაკა - გემოვნებით
პოპულარული რეცეპტი
ჩვეულებრივი წესით მოვხარშოთ და გავწ...
ყველი და გაფცქვნილი და გულგამოცლილი...
მუხუდო გავარჩიოთ, გავავლოთ ცივ წყალ...
ვიჩინის თითოეული ნაჭერი დავახვიოთ მ...
მოვზილოთ ცომი ბლინებისათვის, გავხსნ...
გველთევზა გავასუფთავოთ და დავჭრათ 5...