კატალოგი
სუპი ტარხუნით, თბილისურად
ბეჭდვა |
3-4 ცალი მოზრდილი კარტოფილი გავფცქვნათ, გავრეცხოთ, დავჭრათ პატარა ნაჭრებად, დავასხათ წყალი და მაგრად მოვხარშოთ (უნდა ჩაიშალოს). ხახვი და ნიორი დავჭრათ წვრილად და რომელიმე ცხიმში (ერბო, კარაქი, ზეთი) მოვხრაკოთ, დავაყაროთ გახეხილი სტაფილო და გავაგრძელოთ მოშუშვა; შემდეგ ჩავასხათ მოხარშული კარტოფილის წვენში და გავაგრძელოთ ხარშვა. ერთი მოზრდილი კონა ტარხუნა გავრეცხოთ და დავჭრათ მოგრძო ნაჭრებად (3-4 ნაწილად). წვრილად დავჭრათ ქინძი, ოხრახუში, კამა, პიტნა და მარილთან და პილპილთან ერთად ჩავყაროთ სუპში.
ბოლოს ჩავასხათ კარგად გათქვეფილი კვერცხი და განუწყვეტლივ ვურიოთ, რომ არ აგვეჭრას.
მასალა:
კარტოფილი - 3-4 ცალი
ხახვი - 2-3 თავი
ნიორი - 4-5 კბილი
ცხიმი - 100 გრამი
სტაფილო - 2-3 ცალი
ტარხუნა - 1 კონა
მწვანილი - 3-3 ძირი
კვერცხი - 3-4 ცალი
მარილი, პილპილი - გემოვნებით
პოპულარული რეცეპტი
1 ცალი კვერცხი კარგად გავთქვიფოთ 1 ...
ცოტა შემწიფებული სახრავი ატამი გავფ...
პამიდორებს მოვაჭრათ ზედა ნაწილი, გა...
ყველა სახის მწვანილი წვრილად დავჭრა...
ხახვი დავჭრათ 1 სმ სიგრძის ნაჭრებად...
ღორის ხორცს წავუსვათ მარილი, შევწვა...