კატალოგი
ქათმის ჩახოხბილი კვერცხით

ბეჭდვა ![]() |
![]() |
კარგად გასუფთავებული ქათამი დავჭრათ, ჩავაწყოთ ქვაბში და მოვშუშოთ. დავაყაროთ დაჭრილი ხახვი, დავასხათ კარაქი ან ერბო და გავაგრძელოთ შუშვა თავღია ქვაბში 15-20 წუთის განმავლობაში.
პამიდორი გავხეხოთ სახეხზე (ან გავატაროთ ხორცსაკეპ მანქანაში), დავასხათ მოშუშულ ქათამს, დავხუროთ ხუფი და ვადუღოთ ხორცის მოხარშვამდე. შემდეგ კარგად გავთქვიფოთ ორი კვერცხი და ნელ-ნელა დავუმატოთ. შევაზავოთ მწვანილით (ქინძი, ოხრახუში, კამა), წიწაკით და მარილით. ამოვიღოთ ლანგარზე. სუფრაზე მიტანის წინ გარშემო შემოვუწყოთ მაგრად მოხარშული თხლად დაჭრილი კვერცხი და მოვაყაროთ წვრილად დაჭრილი მწვანილი.
მასალა:
ქათამი
ერბო - 100 გრამი
კვერცხი ნ- 5-6 ცალი
პამიდორი - 1 კილოგრამი
ხახვი - 4-5 მოზრდილი თავი
მწვანილი - 2-2 ძირი
მარილი, წიწაკა - გემოვნებით
პოპულარული რეცეპტი

მხატვრული მხარე...

ხახვი დავჭრათ რგოლებად და მსუბუქად ...

ხახვი მსუბუქად მოვშუშოთ კარგად გაცხ...

ვაშლები გადავარჩიოთ, პატარა ყუნწები...

სათალი ატამი გავფცქვნათ და დავჭრათ ...

კარტოფილი გავფცქვნათ, დავჭრათ მსხვი...