კატალოგი
ქათმის ჩახოხბილი კვერცხით

ბეჭდვა ![]() |
![]() |
კარგად გასუფთავებული ქათამი დავჭრათ, ჩავაწყოთ ქვაბში და მოვშუშოთ. დავაყაროთ დაჭრილი ხახვი, დავასხათ კარაქი ან ერბო და გავაგრძელოთ შუშვა თავღია ქვაბში 15-20 წუთის განმავლობაში.
პამიდორი გავხეხოთ სახეხზე (ან გავატაროთ ხორცსაკეპ მანქანაში), დავასხათ მოშუშულ ქათამს, დავხუროთ ხუფი და ვადუღოთ ხორცის მოხარშვამდე. შემდეგ კარგად გავთქვიფოთ ორი კვერცხი და ნელ-ნელა დავუმატოთ. შევაზავოთ მწვანილით (ქინძი, ოხრახუში, კამა), წიწაკით და მარილით. ამოვიღოთ ლანგარზე. სუფრაზე მიტანის წინ გარშემო შემოვუწყოთ მაგრად მოხარშული თხლად დაჭრილი კვერცხი და მოვაყაროთ წვრილად დაჭრილი მწვანილი.
მასალა:
ქათამი
ერბო - 100 გრამი
კვერცხი ნ- 5-6 ცალი
პამიდორი - 1 კილოგრამი
ხახვი - 4-5 მოზრდილი თავი
მწვანილი - 2-2 ძირი
მარილი, წიწაკა - გემოვნებით
პოპულარული რეცეპტი

მოვხარშოთ კარტოფილი კანიანად. ლობიო...

კარაქი და ქონი გავადნოთ, ვაცალოთ ცო...

წვიმა, ლუდი და ცხვრის გულ-მკერდი...

ხახვი და ნიორი წვრილად დავჭრათ და მ...

თევზი გავასუფთავოთ, გავაცალოთ კანი ...

ცოცხალი თევზი გამოვშიგნოთ, მოვაშორო...