კატალოგი
ლიტვური კარტოფილის სუპ-პიურე
ბეჭდვა |
კარტოფილი გავრეცხოთ, გავთალოთ და მოვხარშოთ ხორცის ბულიონში ხახვის თავთან ერთად. როდესაც კარტოფილი მზად იქნება, გავატაროთ საცერში. მჟაუნა და ნიახურის ფოთლები დავჭრათ და ჩავამატოთ კარტოფილშერეულ ბულიონში. დავამატოთ მარილი და პილპილი და 5 წუთი კიდევ ვაცალოთ დუღილი. 2 ცალი მაგრად მოხარშული კვერცხი გავჭრათ 2 ნაწილად, ამოვავლოთ ფქვილში, კვერცხსა და სუხარში და ძეხვის ნაჭრებთან ერთად შევბრაწოთ გადამდნარ ქონში. სუპი გადმოვდგათ ცეცხლიდან, დავამატოთ არაჟანი. სუპის სუფრაზე მიტანამდე თითოეულ თეფშში ჩავდოთ თითო ნაჭერი ძეხვი და ნახევარი კვერცხი.
მასალა:
2 ½ ლიტრი ხორცის ან ძვლის ბულიონი
1 კილოგრამი კარტოფილი
1 თავი ხახვი
50 გრამი მჟაუნა ან ისპანახი
100 გრამი ნიახური
4 ნაჭერი ძეხვი
3 ცალი კვერცხი
1 სუფრის კოვზი საფანელი
1 ჩაის კოვზი გადამდნარი ქონი ან მარგარინი
¼ ლიტრი არაჟანი ან იოგურტი
მარილი და პილპილი გემოვნებით
პოპულარული რეცეპტი
ხახვი შევბრაწოთ 1 სუფრის კოვზ მცენა...
თირკმელები გავჭრათ სიგრძეზე, მოვაშო...
ხორცი ჩავდოთ მცირე რაოდენობის მარილ...
რძე, კვერცხები, შაქარი და ფქვილი კა...
გასუფთავებული ქათამი დავჭრათ, ხახვი...
გამომშრალი პური გავხეხოთ. ქიშმიში მ...