კატალოგი
ბელორუსია

ბეჭდვა ![]() |
![]() |
ბელორუსიული სამზარეულოს თავისებურებას ქვეყნის გეოგრაფიული მდებარეობა განსაზღვრავს, ის მძლავრ და მსხვილ გეოპოლიტიკურ რეგიონებს შორისაა მოქცეული, რომელთა გავლენასაც ყოველთვის განიცდიდა.
ბელორუსიული კერძების შემადგენელი ძირითადი კომპონენტი კარტოფილია, მას ძირითადად გახეხილი ფორმით იყენებენ ისეთი კერძების მოსამზადებლად, როგორებიცაა - დრანიკი, ჯადოქრები, კარტოფილის ბაბკა და სხვა. ასევე პოპულარულია სოკო, სხვადასხვა სახის ბურღულეული, ღორის ხორცი, თევზი და ბოსტნეული.
პოპულარული რეცეპტი

ფაიფურის ცეცხლგამძლე ჭურჭელს შიგნიდ...

ბრინჯი შევურიოთ შაქარს და ძროხის ცხ...

კარგად დარბილებულ კარაქის დავამატოთ...

ბოლოკი გავხეხოთ მსხვილ სახეხზე და გ...

ქათმის ხორცი და ვიჩინა გავატაროთ ხო...

გასუფთავებული თევზი დავჭრათ მცირე ნ...