კატალოგი
აზერბაიჯანი
ბეჭდვა |
აზერბაიჯანის ტერიტორიის ნახევარზე მეტი მთებს უკავია, მის მიწაზე ათასამდე მდინარე მიედინება, კლიმატი კი სუბტროპიკულია. აზერბაიჯანში სამოგზაუროდ ყველაზე კარგი პერიოდი აპრილიდან ოქტომბრამდეა, ამ დროს იქ თბილი და მშრალი ამინდებია.
აზერბაიჯანელები, ისევე როგორც სხვა მუსულმანები არ ჭამენ ღორის ხორცს, ამიტომაც ხორციანი კერძების მოსამზადებლად ძირითადად ცხვრის ხორცს იყენებენ. ძალიან უყვართ სანელებლები - მწარე პილპილი, მიხაკი, დარიჩინი... რაც მათ კერძებს ტემპერამენტულ და ცეცხლოვან ელფერს სძენს.
პოპულარული რეცეპტი
ხახვი დავჭრათ და 20 წუთის განმავობა...
ღორის, ან ცხვრის ხორცის რბილი ნაჭერ...
პალატშინკენი ჩავაწყოთ კარაქწასმულ ფ...
დროჟი გავხსნათ თბილ რძეში მცირე რაო...
მსხვილი, თეთრი ლობიო ჩავდგათ წყალში...
ხორცი კარგად ავურიოთ ყველში, წვრილა...