კატალოგი
იტაპოა - კიბორჩხალის პუდინგი
ბეჭდვა |
სიმინდის სახამებლისა და რძისაგან მოვამზადოთ მასა პუდინგისათვის. თეთრი პური გავხეხოთ საცერზე, შევურიოთ კვერცხის გული და მარილი, შემდეგ კი გაციებული პუდინგის მასა. კიბორჩხალის ხორცი და ნაჭრებად დაჭრილი პამიდორი მოვშუშოთ მარგარინში, თან დავამატოთ სპეციები. შევრურიოთ ძირითად მასას. ავთქვიფოთ კვერცხის ცილა, დავამატოთ ცოტა მარილი და დავასხათ საერთო მასას. მომზადბეულ მასას დავამატოთ სპეციები, გადავიტანოთ კარაქწასმულ და საფანელმოყრილ ფორმაში და გაცხელებულ ღუმელში შევდგათ 15 წუთით. ვაცხოთ საშუალო ტემპერატურაზე. მზა პუდინგი გავაფორმოთ კიბორჩხალის და პამიდვრის ნაჭრებით. გარნირად შეგვიძლია მივიტანოთ ბრინჯი და მწვანე სალათა.
მასალა:
3 პორციაზე
½ ჭიქა სიმინდის სახამებელი
1 ჭიქა რძე
1 ნაჭერი რძეში დამბალი თეთრი პური
2 ცალი კვერცხი
300 გრამი კიბორჩხალის ხორცი
1 ცალი დიდი კანგაცლილი პამიდორი
პილპილი
მაიორანი
1 ჩაის კოვზი კარაქი ან მარგარინი
1 ჩაის კოვზი საფანელი
მარილი
1 ჩაის კოვზი ტომატ-პასტა (სურვილისამებრ)
პოპულარული რეცეპტი
ფქვილი ჩავყაროთ ჯამში, დროჟი გავხსნ...
სკუმბრია გავრეცხოთ, გავასუფთავოთ, გ...
ორ ჩაის ჭიქა ადუღებულ მარილწყალში ჩ...
ბადრიჯანი ჩავჭრათ სამი-ოთხი სანტიმე...
კარგად გასუფთავებული წიწილა გავჭრათ...
მაწონში ჩავასხათ ძმარში გახსნილი სო...