კატალოგი
ღვეზელი ხიზილალით

ბეჭდვა ![]() |
![]() |
ხიზილალა მოვათავსოთ მდუღარე წყალში და ვხარშოთ 10 წუთის განმავლობაში. შემდეგ შევურიოთ კვერცხს, მწვანილს, საფანელს ან დამბალ თეთრ პურს, ლიმონის წვენს და ანჩოუსის პასტას. მოვაყაროთ მარილი და პილპილი და მოვათავსოთ ცხიმწასმულ ფორმაში. ზემოდან დავადოთ კარტოფილის პიურეს ფენა, პიურეზე კი დავაწყოთ მარგარინის ნაჭრები. ფორმა შევდგათ ღუმელში, რომელიც საშუალო ტემპერატურამდე უნდა იყოს გაცხელებული და ღვეზელი 30 წუთის განმავლობაში ვაცხოთ. სუფრაზე მწვანე სალათასთან ერთად მივიტანოთ.
მასალა:
750 გრამი ხიზილალა
2 ცალი კვერცხი
3 სუფრის კოვზი წვრილად დაჭრილი ოხრახუში ან კამა
2 ნაჭერი თეთრი პური ან 5 სუფრის კოვზი საფანელი
მარილი, პილპილი
1 სუფრის კოვზი ანჩოუსის პასტა ან პასტა სენდვიჩისათვის
2 ჩაის კოვზი ლიმონის წვენი
1 ჭიქა კარტოფილის პიურე ან მოხარშული და წვრილად დაჭრილი კარტოფილი
მარგარინი
პოპულარული რეცეპტი

ბრინჯი მოვხარშოთ ბულიონში, დავამატო...

ხორცი დავჭრათ კუბიკებად, მოვაყაროთ ...

წითელი ლობიო გავარჩიოთ, გავრეცხოთ, ...

თევზი დავჭრათ პორციებად. კანი და ფხ...

ახალი კარტოფილი გავრეცხოთ და დავადგ...

რძე ავადუღოთ, ჩავყაროთ შიგ მარილი, ...