კატალოგი
კურუტი - მშრალი ხაჭო
ბეჭდვა |
საღი რძე წამოვადუღოთ, შევაგრილოთ 25-30°-მდე, დავამატოთ მჟავე რძე, დავდგათ თბილ ადგილას. სქელი, მკვრივი მასის გაჩენის შემდეგ ფრთხილად გადავიტანოთ ის მარლის რამდენიმე ფენაზე, ვაცალოთ დაწურვა, რაც დარჩება შევახვიოთ მარლაში და გავაჩეროთ პრესის ქვეშ 5-6 საათით, შემდეგ გავაშროთ მიღებული ხაჭო თბილ ადგილას (35-40°-მდე ტემპერატურაზე). კურუტი დიდხანს (თვე და მეტი) ინახება.
მასალა:
1 ლიტრი საღი რძე
1 ლიტრი მჟავე რძე
პოპულარული რეცეპტი
ხორცი დავჭრათ ძალიან თხელ და წვრილ ...
ცხვრის ან ბატკნის მსუქანი, ძვლიანი ...
კარაქი კარგად დავარბილოთ და ავთქვიფ...
მთელ-მთელი ლეღვი ალაგ-ალაგ ჩავჩხვლი...
ლიმონი გავწუროთ და წვენი შევინახოთ ...
ხორცი და სპეციები ჩავდოთ მდუღარე წყ...