კატალოგი
კურუტი - მშრალი ხაჭო
ბეჭდვა |
საღი რძე წამოვადუღოთ, შევაგრილოთ 25-30°-მდე, დავამატოთ მჟავე რძე, დავდგათ თბილ ადგილას. სქელი, მკვრივი მასის გაჩენის შემდეგ ფრთხილად გადავიტანოთ ის მარლის რამდენიმე ფენაზე, ვაცალოთ დაწურვა, რაც დარჩება შევახვიოთ მარლაში და გავაჩეროთ პრესის ქვეშ 5-6 საათით, შემდეგ გავაშროთ მიღებული ხაჭო თბილ ადგილას (35-40°-მდე ტემპერატურაზე). კურუტი დიდხანს (თვე და მეტი) ინახება.
მასალა:
1 ლიტრი საღი რძე
1 ლიტრი მჟავე რძე
პოპულარული რეცეპტი
ქვეყანას სჭირდება ბრინჯი, ბევრი ბრი...
3 კვერცხის გული კარგად გავთქვიფოთ 3...
რძეში ჩავამტვრიოთ შოკოლადი და წამოვ...
ფაიფურის ცეცხლგამძლე ჭურჭელს შიგნიდ...
თეთრი პურის ფქვილით, კვერცხითა და ც...
ვარდკაჭაჭა გავასუფთავოთ, გავრეცხოთ,...