კატალოგი
გუფთა - სომხური ბრინჯის სუპი ხორცის ”კლიოცკებით”

ბეჭდვა ![]() |
![]() |
ბრინჯი გავარჩიოთ, გავრეცხოთ, ჩავყაროთ ხორცის ბულიონში. იქვე ჩავამატოთ კარაქში მსუბუქად შემწვარი ხახვი. ხორცი გავატაროთ ხორცსაკეპ მანქანაში. დავამატოთ კვერცხი, მარილი, პილპილი, მწვანილი. როდესაც ბრინჯი ნახევრად მზად იქნება, 2-3 სუფრის კოვზი დავდგათ დასაწურად, როდესაც დაიწურება, შევურიოთ ხორცის ფარშს. მიღებული მასისაგან გავაკეთოთ 8 ცალი დიდი ზომის ბურთულა, ჩავუშვათ ისინი მდუღარე ბრინჯის სუპში და ვხარშოთ მზადყოფნამდე დაბალ ცეცხლზე. მზა ბურთულები გადავანაწილოთ თეფშებზე. ავთქვიფოთ რძესთან ერთად 2 ცალი კვერცხი და ჩავუშვათ ეს მასა სუპში, თან ვურიოთ. სუპს მოვაყაროთ მწვანილი.
მასალა:
2 ლიტრი მაგარი ხორცის ბულიონი
¾ ჭიქა ბრინჯი
500 გრამი ცხვრის ან ღორის ხორცი
3 ცალი კვერცხი
1 დიდი თავი ხახვი
1 სუფრის კოვზი კარაქი
ცოტა რძე
პილპილი, მარილი
წვრილად დაჭრილი მწვანილი (კამა, ოხრახუში)
პოპულარული რეცეპტი

ცხვრის გულ-ღვიძლი და ფილტვი გავრეცხ...

6 ცალი კვერცხის ცილა გავთქვიფოთ; თა...

შევარჩიოთ მოზრდილი ვარია, დავჭრათ ნ...

ქვეყანას სჭირდება ბრინჯი, ბევრი ბრი...

ხბოს ხორცი და წყალში კარგად დამბალი...

ბადრიჯანი დავჭრათ მოგრძო თხელ ნაჭრე...