კატალოგი
სამხრეთ აფრიკული ორცხობილა და ყავა
წყალში ჩავყაროთ შაქარი და კოჭა და ვხარშოთ 15 წუთის განმავლობაში, არ უნდა ვურიოთ. შემდეგ გავაციოთ და მოვამზადოთ ცომი ფქვილის, მარილის, გამაფხვიერებელის, კარაქისა და კვერცხისაგან (დავამატოთ ცოტა რძე). გავაბრტყელოთ ცომი ½ სმ სისქის ფირფიტად. შემდეგ დავჭრათ ის  5X5 სმ ზომის კვადრატებად. თითოეული კვადრატი დავჭრათ 3 ზოლად ისე, რომ ზედა კიდე მთლიანი დარჩეს, დაჭრილი კიდეები მივამაგროთ ერთმანეთს. მიღებული ორცხობილა (ნაწნავის მსგავსი უნდა იყოს) ვწვათ მდუღარე ცხიმში მანამდე, სანამ მოოქროსფრო-მოყავისფრო ფერის არ გახდება (ერთდროულად ბევრი ორცხობილა არ უნდა შევწვათ). მზა ორცხობილები ამოტივტივდება. "ნაწნავები" მაშინვე ამოვავლოთ ცივ სიროფში, შემდეგ მოვათავსოთ საწურზე და გავაშროთ. სუფრაზე ყავასთან ერთად მივიტანოთ. მასალა: 500 გრამი ფქვილი ცოტა მარილი 1 პაკეტი გამაფხვიერებელი 60 გრამი კარაქი 2 ცალი კვერცხი 1-2 სუფრის კოვზი რძე 500 გრამი შაქარი ¼ ლიტრი წყალი ½ ჩაის კოვზი დანაყილი კოჭა შესაწვავად საჭირო ცხიმი