კატალოგი
გველთევზის სუპი
ბეჭდვა |
გველთევზა გავასუფთავოთ და დავჭრათ 5 სმ სიგრძის ნაჭრებად. წვრილად დაჭრილი ხახვი და დასრესილი ნიორი, ასევე რგოლებად დაჭრილი ტკბილი წიწაკა ვშუშოთ მცენარეულ ზეთში. დავამატოთ ტომატ-პასტა, ღვინო და მწვანილი. სუპში ჩავდოთ ნაჭრებად დაჭრილი გველთევზა, მოვაყაროთ მარილი და პილპილი და ვადუღოთ 30 წუთის განმავლობაში დაბალ ცეცხლზე. სუფრაზე მიტანის წინ სუპიდან ამოვიღოთ მწვანილის კონა.
მასალა:
2-3 პორციაზე
500 გრამი გველთევზა
1 თავი ხახვი
1 კბილი ნიორი
2 ღერი ტკბილი წიწაკა
1/3 ჭიქა მცენარეული ზეთი
2 ჩაის კოვზი ტომატ-პასტა
¼ ლიტრი თეთრი ღვინო
¼ ლიტრი წყალი
თითო კონა კამა და ოხრახუში (ერთად შეკრული)
1 ჩაის კოვზი მარილი
პილპილი
პოპულარული რეცეპტი
წვრილად დაჭრილი სალა და ვიჩინა შევწ...
ვენელი ქალების სიამაყე...
ვარდის ფურცლებს თეთრი თავები მოვაჭრ...
კვერცხისა და შაქრის ფხვნილისაგან გა...
ღამით დამბალი მწვანე მუხუდოს, ძროხი...
½ ლიტრ წყალში გავხსნათ ღვინის ძმარი...