კატალოგი
შემწვარი თირკმელები
| ბეჭდვა |
თირკმელები გავჭრათ სიგრძეზე, მოვაშოროთ ნაღველის სადინრები, კარგად გავრეცხოთ და დავჭრათ თხელ ნაჭრებად. ასეთივე ნაჭრებად დავჭრათ ნიახური და ხახვი და ვწვათ გაცხელებულ მცენარეულ ზეთში 5 წუთის განმავლობაში. შემდეგ ბოსტნეული გვერდზე მივწიოთ, თირკმელის ნაჭრები ამოვავლოთ ფქვილში, დავამატოთ დანაყილი ნიორი და კონიაკი და იმავე ტაფაზე შევბრაწოთ თირკმელები. იმისათვის, რომ თირკმელები ნაზი დარჩეს, მაღალ ცეცხლზე მხოლოდ 4 წუთის განმავლობაში უნდა ვწვათ. წვის დასრულებამდე 2 წუთით ადრე დავამატოთ მწვანილი. სუფრაზე ნაშინვე მივიტანოთ მოხარშულ ბრინჯთან ერთად.
მასალა:
500 გრამი თირკმელი
1 ჩაის კოვზი სიმინდის სახამებელი
3 სუფრის კოვზი მცენარეული ზეთი
1 სუფრის კოვზი სუპის მწვანილი
250 გრამი ნიახური
1 მუჭა წვრილად დაჭრილი მწვანე ხახვი
ცოტა კონიაკი
1 კბილი ნიორი
პოპულარული რეცეპტი

სოკო დავარჩიოთ, კარგად გავრეცხოთ, დ...

მაკარონი ვხარშოთ 5 წუთის განმავლობა...

უთესლო, ქორფა ბადრიჯანი ყუნწიანად შ...

გასუფთავებული ხახვის თავები მოვშუშო...

კვერცხის გულები კარგად გავთქვიფოთ შ...

გადარჩეული, გარეცხილი ჭინჭარი მოვხა...


