კატალოგი
შემწვარი თირკმელები

ბეჭდვა ![]() |
![]() |
თირკმელები გავჭრათ სიგრძეზე, მოვაშოროთ ნაღველის სადინრები, კარგად გავრეცხოთ და დავჭრათ თხელ ნაჭრებად. ასეთივე ნაჭრებად დავჭრათ ნიახური და ხახვი და ვწვათ გაცხელებულ მცენარეულ ზეთში 5 წუთის განმავლობაში. შემდეგ ბოსტნეული გვერდზე მივწიოთ, თირკმელის ნაჭრები ამოვავლოთ ფქვილში, დავამატოთ დანაყილი ნიორი და კონიაკი და იმავე ტაფაზე შევბრაწოთ თირკმელები. იმისათვის, რომ თირკმელები ნაზი დარჩეს, მაღალ ცეცხლზე მხოლოდ 4 წუთის განმავლობაში უნდა ვწვათ. წვის დასრულებამდე 2 წუთით ადრე დავამატოთ მწვანილი. სუფრაზე ნაშინვე მივიტანოთ მოხარშულ ბრინჯთან ერთად.
მასალა:
500 გრამი თირკმელი
1 ჩაის კოვზი სიმინდის სახამებელი
3 სუფრის კოვზი მცენარეული ზეთი
1 სუფრის კოვზი სუპის მწვანილი
250 გრამი ნიახური
1 მუჭა წვრილად დაჭრილი მწვანე ხახვი
ცოტა კონიაკი
1 კბილი ნიორი
პოპულარული რეცეპტი

მზა ან ოჯახში მომზადებულ ფხვიერ ორც...

ცივ წყალში დავდგათ ლობიო და დავტოვო...

გავასუფთავოთ ხახვი, დავჭრათ საკმაოდ...

მურაბის ტაშტში ჩავასხათ წყალი, ჩავყ...

კომში დავჭრათ წვრილ ნაჭრებად, დავას...

კარტოფილი მოვხარშოთ, შევაგრილოთ და ...