კატალოგი
სამხრეთ ამერიკა
ბეჭდვა |
ესპანელები აქ სამგზავრო სამზარეულოებით ჩამოვიდნენ. მათ ქოთნებში დუღდა ოლია - სუპისებრი კერძი. ის, რაც შემდეგ ინდიელებმა დამპყრობლებისაგან გადაიღეს, ესპანური სამეფო კარის დახვეწილი საკვები არ გახლდათ. ეს იყო უბრალო ჯარისკაცული კერძი - უხეში, მაგრამ ნოყიერი.
კერძი ქოთანში გახდა ეროვნული კერძი. ზოგიერთი მას პუჩეროს უწოდებს, სხვები კოსიდას ან ფაბოდას. ამ კერძის აუცილებელი შემადგენელი ნაწილია სპეციები და მარინადები.
პოპულარული რეცეპტი
კარაქი ან მარგარინი დავკეპოთ დანით,...
კერძი ქოთანში...
ღორის ხორცს წავუსვათ მარილი, შევწვა...
პური დავჭრათ კუბიკებად. ღვიძლი, სალ...
კვერცხის გულები გავთქვიფოთ შაქრის ფ...
ჩვეულებრივი წესით მოვხარშოთ და გავწ...