კატალოგი
უკრაინული ჩაშუშული
ხახვი წვრილად დავჭრათ და სალას კუბიკებთან ერთად მსუბუქად მოვხრაკოთ. გავხეხოთ ნიორი. ხორცი და თირკმელები დავჭრათ წვრილ ზოლებად. დავამატოთ ტომატ-პასტა, წითელი პილპილი და მჟავე კიტრი. რამდენიმე წუთით დავდგათ მოსაშუშად. შემდეგ ჩავასხათ ბულიონი და ვხარშოთ სუპი 5 წუთის განმავლობაში (არ ღირს ძალიან ბევრი ბულიონის ჩასხმა). შეგვიძლია დავამატოთ პილპილი და მარილი გემოვნებით. მზა ჩაშუშულს დავამატოთ კაპარი, 2-3 ნაჭერი ლიმონი, კამა და ოხრახუში. სუფრაზე ცალკე შეგვიძლია მივიტანოთ სქელი არაჟანი. მასალა: 500 გრამი სხვადასხვა სახის ხორცეული (შემწვარი ან მოხარშული ხბოს თირკმელები, შემწვარი ხორცის ნაჭრები, მოხარშული ღორის ხორცი და ა. შ.) 100 გრამი სალა 200 გრამი ხახვი 2 კბილი ნიორი 100 გრამი ტომატ-პასტა 1 სუფრის კოვზი დანაყილი წითელი პილპილი 1 ½ ლიტრი ხორცის ბულიონი 2 ცალი მჟავე კიტრი 1 სუფრის კოვზი კაპარი ½ ლიმონი 1 სუფრის კოვზი წვრილად დაჭრილი კამა ან ოხრახუში 2-3 სუფრის კოვზი სქელი არაჟანი (სურვილისამებრ) მარილი, პილპილი - გემოვნებით