კატალოგი
ბელორუსია

ბეჭდვა ![]() |
![]() |
ბელორუსიული სამზარეულოს თავისებურებას ქვეყნის გეოგრაფიული მდებარეობა განსაზღვრავს, ის მძლავრ და მსხვილ გეოპოლიტიკურ რეგიონებს შორისაა მოქცეული, რომელთა გავლენასაც ყოველთვის განიცდიდა.
ბელორუსიული კერძების შემადგენელი ძირითადი კომპონენტი კარტოფილია, მას ძირითადად გახეხილი ფორმით იყენებენ ისეთი კერძების მოსამზადებლად, როგორებიცაა - დრანიკი, ჯადოქრები, კარტოფილის ბაბკა და სხვა. ასევე პოპულარულია სოკო, სხვადასხვა სახის ბურღულეული, ღორის ხორცი, თევზი და ბოსტნეული.
პოპულარული რეცეპტი

ნუში გავასუფთავოთ, გავხეხოთ შოკოლად...

საქონლის ტვინს გადავავლოთ მდუღარე წ...

ხიზილალას მოვაშოროთ აპკი და მოვხარშ...

ხორცი დავჭრათ კუბიკებად და შევბრაწო...

მწვანილი ვხარშოთ ბულიონში მზადყოფნა...

თევზი გავასუფთავოთ, მოვაშოროთ ფხები...