კატალოგი
ბელორუსია
ბეჭდვა |
ბელორუსიული სამზარეულოს თავისებურებას ქვეყნის გეოგრაფიული მდებარეობა განსაზღვრავს, ის მძლავრ და მსხვილ გეოპოლიტიკურ რეგიონებს შორისაა მოქცეული, რომელთა გავლენასაც ყოველთვის განიცდიდა.
ბელორუსიული კერძების შემადგენელი ძირითადი კომპონენტი კარტოფილია, მას ძირითადად გახეხილი ფორმით იყენებენ ისეთი კერძების მოსამზადებლად, როგორებიცაა - დრანიკი, ჯადოქრები, კარტოფილის ბაბკა და სხვა. ასევე პოპულარულია სოკო, სხვადასხვა სახის ბურღულეული, ღორის ხორცი, თევზი და ბოსტნეული.
პოპულარული რეცეპტი
ხორცი ჩავდოთ მდუღარე წყალში, მოვხარ...
ყველა პროდუქტი კარგად ავთქვიფოთ სათ...
კარგად გასუფთავებული კიბორჩხალები მ...
½ ლიტრ წყალში გავხსნათ ღვინის ძმარი...
გასუფთავებული სატაცური მოვხარშოთ მა...
ფქვილი ჩავყაროთ ჯამში, დროჟი გავხსნ...