კატალოგი
ბადაგი
ბეჭდვა |
ახლად დაწურული თეთრი ყურძნის ტკბილი წვენი ჩავსხათ ქვაბში, დავდგათ ცეცხლზე და ვადუღოთ, სანამ არ განახევრდება. დუღილის დროს მოვხადოთ ქაფი; როცა ყურძნის წვენი ოდნავ შესქელდება, გავაცივოთ, ჩავსხათ ბოთლებში და ისე შევინახოთ. როცა მოგვესურვება თათარის (ფელამუშის) მოდუღება, ავიღოთ ბადაგის ერთი ნაწილი და ორი ნაწილი წყალი, შევათბოთ, ჩავყაროთ ფქვილი და ჩვეულებრივი წესით მოვადუღოთ თათარა.
პოპულარული რეცეპტი
1 კილოგრამ პურის (შვრიის) ორცხობილა...
სკუმბრია გავასუფთავოთ, ჩავდოთ დაბალ...
ერთი ცალი ლიმონის ცედრა გავხეხოთ წმ...
პური დავჭრათ კუბიკებად. ღვიძლი, სალ...
ორ ჩაის ჭიქა თბილ რძეში გავხსნათ სა...
ნაღები, კვერცხის გულები, ყველი და ღ...