კატალოგი
ყაზახეთი
| ბეჭდვა |
უძველესი დროიდან ყაზახების განსაკუთრებული მახასიათებელი შტრიხი სტუმართმოყვარეობაა. სტუმარს ყოველთვის ხელგაშლილები ხვდებიან, საპატიო ადგილას სვამენ და გულუხვად უმასპინძლდებიან. ხორცი - კერძების მთავარი შემადგენელი კომპონენტია, კერძის მომზადების ტრადიციული ფორმა კი ხარშვა. კულინარიაში ფართოდ იყენებენ რძის პროდუქტებსაც, ყველა სუფრა ყაზახურ ოჯახში ჩვეულებრივ რძისაგან მომზადებული სასმელებით იწყება.
პოპულარული რეცეპტი

ნედლ თევზს მოვაცილოთ ქერცლი, გამოვშ...

გასუფთავებული, კარგად გარეცხილი ფრი...

ხახვი წვრილად დავჭრათ, ჩავყაროთ ქვა...

3 ცალი კვერცხი გავთქვიფოთ ერთ ჩაის ...

კარაქში გავხსნათ შაქარი, დავუმატოთ ...

ხორცი ვხარშოთ დარბილებამდე, ვაცალოთ...


