კატალოგი
მოცვის ღვეზელი

ბეჭდვა ![]() |
![]() |
ფქვილი, მარილი და გამაფხვიერებელი ცხიმში, თანდათან ვამატოთ თითო-თითო კოვზი წყალი და მოვზილოთ სქელი ცომი. შემდეგ ცომი სწრაფად გავაბრტყელოთ. ცხიმწასმული ფორმა 2/3-ით ავავსოთ ცომით. ცომის ზედაპირზე მოვათავსოთ მოცვი, მოვაყაროთ ცოტა ფქვილი. ზემოდან მოვაყაროთ შაქარი და დავაწყოთ კარაქის პატარა ნაჭრები. შემდეგ გადავაფაროთ დარჩენილი ცომი და გამოვაცხოთ ღუმელში საშუალო ტემპერატურაზე. ცხობა 30 წუთი გავაგრძელოთ.
მასალა:
ცომისათვის
350 გრამი ფქვილი
2 ჩაის კოვზი გამაფხვიერებელი
მარილი დანის პირზე
150 გრამი ღორის გადამდნარი ქონი ან მარგარინი
რამოდენიმე კოვზი ცივი წყალი
შიგთავსისათვის
500 გრამი მოცვი
2 სუფრის კოვზი ფქვილი
1 ჭიქა შაქარი
2 სუფრის კოვზი კარაქი
პოპულარული რეცეპტი

ღორის ნაწლავები კარგად გავრეცხოთ, რ...

ნაღები, კვერცხის გულები, ყველი და ღ...

გასუფთავებული, კარგად გარეცხილი ფრი...

2 კვერცხი კარგად გავთქვიფოთ, თანდათ...

ცხვრის ხორცი დავჭრათ საშუალო ზომის ...

არც ისე თხელი ძროხის ხორცი დავჭრათ ...