კატალოგი
ვაშლის ჩატნი - ცხარე სანელებელი
ვაშლი გავთალოთ, გამოვაცალოთ გული და მოვშუშოთ დაბალ ცეცხლზე, თან დავამატოთ ძალიან მცირე რაოდენობის წყალი. ქიშმიში და ხახვი დავჭრათ წვრილად. პამიდორს გადავასხათ მდუღარე წყალი და მოვაშოროთ კანი. ყველა პროდუქტი ჩავაწყოთ ერთ ქვაბში და დავდგათ მოსაშუშად დაბალ ცეცხლზე 1 საათის განმავლობაში. სოუსი გადავასხათ ჭიქებში და ზემოდან გადავაფაროთ სველი პერგამენტის ქაღალდი. სუფრაზე ცივ ხორცთან ან თევზთან ერთად მივიტანოთ. მასალა: 250 გრამი არამწიფე ვაშლი 75 გრამი ქიშმიში 40 გრამი ხახვი 100 გრამი პამიდორი 200 გრამი შაქარი ცოტა კოჭას და მიხაკის ფხვნილი მდოგვი ღვინის ძმარი