კატალოგი
მოცხარის ჟელე
ბეჭდვა |
მოცხარი მოვხარშოთ შაქართან და ლიმონის კანის პატარა ნაჭერთან ერთად მცირე რაოდენობის წყალში. შემდეგ გავწუროთ. ჟელატინი გავხსნათ მცირე რაოდენობის წყალში. მოვამზადოთ ხილის მუსი, დავამატოთ ლიმონის წვენი და იმდენი წყალი, რომ სითხის საერთო რაოდენობა შეადგენდეს 0,6 ლიტრს. კერძი დავდგათ სიცივეში.
მის გაციებამდე რამოდენიმე ხნით ადრე დავამატოთ ათქვეფილი ცილა.
მასალა:
500 გრამი მოცხარი
120 გრამი შაქარი
½ ლიმონის წვენი და კანი
30 გრამი ჟელატინი
3 კვერცხის გული
პოპულარული რეცეპტი
მოვზილოთ სქელი ცომი ფქვილის, კვერცხ...
ღვიძლი ნაჭრებად დავჭრათ, ჩავყაროთ ქ...
ცხვრის გულ-ღვიძლი და ფილტვი გავრეცხ...
პამიდვრები ჩავჭრათ ჯვარედინად და მო...
ხახვი დავკეპოთ, ჩავყაროთ ქვაბში, მო...
გავთქვიფოთ 1 ცალი კვერცხი, დავასხათ...