კატალოგი
წიწილა გარნირით
წიწილების ფილე და ფეხები მოვათავსოთ კარაქწასმულ ქვაბში და შევბრაწოთ. მოვაყაროთ მარილი, დავასხათ ბულიონი, დავამატოთ ხახვი, სტაფილო და ნიახური, დავახუროთ თავსახური და ვშუშოთ მზადყოფნამდე. ფილე და ფეხები ამოვიღოთ. კარაქში რომელშიც ისინი იწვებოდა მოვხრაკოთ დაჭრილი ხახვი და ნიორი, შემდეგ დავამატოთ ფქვილი, გასუფთავებული და დაჭრილი პამიდორი, დავასხათ ქათმის ბულიონი და ვხარშოთ 10-15 წუთის განმავლობაში. დავამატოთ ფილე და ფეხები და წამოვადუღოთ. გარნირად მივიტანოთ დაჭრილი და შებრაწული არტიშოკები და მოხარშული და კარაქდამატებული მუხუდო. მასალა: 1 კილოგრამი წიწილა 150 გრამი კარაქი 50 გრამი ხახვი 50 გრამი სტაფილო 50 გრამი ნიახური 15 გრამი ნიორი 25 გრამი ფქვილი 500 გრამი პამიდორი 300 გრამი ბულიონი 15 გრამი ოხრახუში 150 გრამი არტიშოკი 250 გრამი ნორჩი მუხუდო