კატალოგი
აზერბაიჯანი
ბეჭდვა |
აზერბაიჯანის ტერიტორიის ნახევარზე მეტი მთებს უკავია, მის მიწაზე ათასამდე მდინარე მიედინება, კლიმატი კი სუბტროპიკულია. აზერბაიჯანში სამოგზაუროდ ყველაზე კარგი პერიოდი აპრილიდან ოქტომბრამდეა, ამ დროს იქ თბილი და მშრალი ამინდებია.
აზერბაიჯანელები, ისევე როგორც სხვა მუსულმანები არ ჭამენ ღორის ხორცს, ამიტომაც ხორციანი კერძების მოსამზადებლად ძირითადად ცხვრის ხორცს იყენებენ. ძალიან უყვართ სანელებლები - მწარე პილპილი, მიხაკი, დარიჩინი... რაც მათ კერძებს ტემპერამენტულ და ცეცხლოვან ელფერს სძენს.
პოპულარული რეცეპტი
კარაქი და შაქარი შევურიოთ ერთმანეთს...
ბადრიჯანს მოვაჭრათ ყუნწები, დანით გ...
კარაქი და ქონი გავადნოთ, ვაცალოთ ცო...
გადარჩეული, გარეცხილი ღოღნაშო ალაგ-...
გავთქვიფოთ 1 ცალი კვერცხი, დავასხათ...
დავჭრათ ხორცი კუბიკებად (3x3 სმ), ჩ...