კატალოგი
ვირადო დე ფრანგო

ბეჭდვა ![]() |
![]() |
წიწილები მოვამზადოთ, თითოეული დავჭრათ 8 ნაწილად და დავტოვოთ მარინადში 2 საათით. მარინადი მოვამზადოთ ლიმონის წვენის, წვრილად დაჭრილი ხახვის, შავი პილპილისა და მარილთან ერთად დასრესილი ნივრისაგან. შემდეგ წიწილები შევბრაწოთ კარგად გაცხელებულ ცხიმში მოოქროსფრო-მოყვითალო ფერის მიღებამდე, დავამატოთ კანგაცლილი, კუბიკებად დაჭრილი ან დასრესილი პამიდორი, მწვანე ხახვი, ოხრახუში და ვშუშოთ მანამდე, სანამ ქათმის ხორცი არ დარბილდება, წვენი კი ნახევრად არ ამოშრება. შემდეგ დავამატოთ ცოტა კარაქი და მოხარშული ტკბილი წიწაკა. მსუბუქად შევბრაწოთ. სოუსი შევასქელოთ სიმინდის სახამებელით ან ხორბლის ფქვილით. ამ კერძთან ერთად სუფრაზე მივიტანოთ მწვანე სალათა ან მოხარშული ბრინჯი.
მასალა:
4-6 პორციაზე
2 ცალი წიწილა
2 თავი ხახვი
1 ცალი ლიმონი
2 კბილი ნიორი
300 გრამი პამიდორი
2 სუფრის კოვზი წვრილად დაჭრილი მწვანე ხახვი
2 სუფრის კოვზი დაჭრილი ოხრახუში
1 ცალი პატარა მწარე წიწაკა
2 სუფრის კოვზი კარაქი ან მარგარინი
½ სუფრის კოვზი მარილი
პილპილი
სიმინდის სახამებელი ან პურის ფქვილი
პოპულარული რეცეპტი

გელაქნური გავასუფთავოთ, დავჭრათ ნაჭ...

მოხარშულ ვირთევზას მოვაშოროთ კანი, ...

ლოქო გავასუფთავოთ, დავჭრათ ნაჭრებად...

დროჟი გავხსნათ თბილ რძეში მცირე რაო...

ტყის ან მინდვრის მწვანე, ახალი სატა...

ცომი სწრაფად მოვზილოთ და დავდგათ ½ ...