კატალოგი
თევზის ჩაშუშული
თევზის თავი, კანი, ფარფლები და ფხები ჩავუშვათ მარილიან წყალში, დავამატოთ დაფნის ფოთოლი. დავდგათ მოსახარშად ½ - 1 საათის განმავლობაში. ხახვი წვრილად დავჭრათ და შევბრაწოთ კარაქში, დავამატოთ ფქვილი. შემდეგ ნელ-ნელა ჩავსხათ ბულიონი. სოკო გავასუფთავოთ, წვრილად დავჭრათ, დავჭრათ კომბოსტო და ჩავამატოთ სუპში. დავამატოთ პილპილი და თუ საჭიროა მარილიც. ვხარშოთ ნელ ცეცხლზე მზადყოფნამდე. გემოვნებისამებრ დავამატოთ ტომატ-პასტა. სუფრაზე მიტანამდე 20 წუთით ადრე ჩაშუშულში ჩავაწყოთ თევზის ნაჭრები. კიდევ ერთხელ წამოვადუღოთ და მივიტანოთ სუფრაზე. სუფრაზე ცალკე შეგვიძლია მივიტანოთ სქელი არაჟანი. მასალა: 500 გრამი თევზი 1 კილოგრამი კომბოსტო 200 გრამი თეთრი სოკო 1-2 ცალი მჟავე კიტრი 1 ½ ლიტრი თევზის ბულიონი 1 ცალი დაფნის ფოთოლი 2 თავი საშულო ზომის ხახვი 100 გრამი ტომატ-პასტა ½ ჭიქა კარაქი 100 გრამი ფქვილი, პილპილი და მარილი 3-4 სუუფრის კოვზი არაჟანი სურვილისამებრ